БСП ще предложи Закон за таван на цените, ще се

...
 БСП ще предложи Закон за таван на цените, ще се
Коментари Харесай

Ще гласуват ли българите за партиите на войната? Атанас Зафиров разкри как БСП ще бори инфлацията

 БСП ще предложи Закон за таван на цените, ще се борим и със спекулата, разгласи той

Не мога да допускам, че българите биха дали своят вот на 2 април за партиите на войната, които ни тласкат към съучастничество в този спор, който ни носи единствено несгоди. България би трябвало да е в редиците на пацифистите. Това сподели в „ Тази заран “ по бТВ лидерът на листата на „ Българска социалистическа партия за България “ във Враца и в Хасково Атанас Зафиров.

„ Сигурен съм, че на тези избори ще има изненади. Като забележим резултатите ще създадем допустимо най-демократичното нещо – ще питаме нашите членове какъв да бъде пътя ни “, добави той.

Все повече страни приказват за мир – Франция, Китай, посочи бургазлията. 

„ Генералният секретар на НАТО сподели, че при развиване на спора в Украйна, страните от източния фланг ще поемат първия удар. България е такава страна. Затова не би трябвало да оказваме помощ този спор да се разгаря. Оръжията убиват. С военната помощ наливаме масло в огъня “, разяснява той. 

Следа като водещият Златимир Йочев посочи, че съвсем всички прояви на сътрудниците му от Българска социалистическа партия са свързани със отбраната на образованието от джендър идеологията, отлагането на влизането в еврозоната и отбраната на паметника на Съветската войска, Зафиров сподели, че това са тематики, които би трябвало да стоят на дневен ред във всяка една партия, която почита конституционния ред и основава предпоставки за развиване на една прогресираща страна. 

„ Тя не трябва да бъде ангажирана с война и с присъединяване в каквито и да било спорове “, акцентира той. 

„ Слоганът в тази акция е „ Да, можем “. Доказахме, че можем освен да обещаваме, само че и да изпълняваме. Нашите дълготрайни цели са ясни и точни. Изразяват се в няколко думи – мир, благополучие, взаимност и напредък. Затова и първите стъпки, които ще предприемем, ще дават отговор на ползите на обществото и най-много с битката с инфлацията, повишение на приходите и промени в законодателството “, съобщи социалистът. 

„ Българска социалистическа партия ще предложи Закон за таван на цените по образеца на доста европейски страни. Закон срещу спекулата е необходим. В България очевидно има такава. Видя се, че ограниченията, които служебното държавно управление ползва, са несъответстващи “, добави той.

„ Ако желаеме българските фамилии по някакъв метод да могат да обслужват най-малко ежедневните си потребности, Законът за таван на цените е наложителен “, акцентира Зафиров. 

На въпроса дали не се притеснява, че това ще докара до недостиг на артикули, той отговори, че това няма да се случи като посочи, че би трябвало като антиинфлационна мярка да се приложи насърчаването на локалното произвеждане и развиването на земеделието. Зафиров даде образец с Франция. „ Там е най-ниската инфлация. Страната е известна с развитото си селско стопанство и с нуклеарната си енергетика. Това са два мощни антиинфлационни тласъка, които би трябвало да използван в България “, акцентира той.

Според него би трябвало да се възвърне напоителната система. „ Ужасяващи цени на водата са принудени да заплащат българските аграрни производители. Нужно е съкращаване на веригата производител – консуматор, битка с контрабандата на границата, равнене на европейските дотации с българските “, сподели още бургазлията. 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР